Zinnig veranderen

Verandering is overal. Verhalen ook. Ik combineer mijn kennis van beide om organisaties en teams te ondersteunen in hun verandering en ontwikkeling. Dit doe ik vanuit de rol van organisatieadviseur, projectleider of coach. Ook ben ik teammanager van het Nederlandse zitvolleybalteam.

Aanpak

Veranderen kan op oneindig veel manieren en hangt af van de soort verandering en de context: waarom, wat, waar, wanneer, hoe? Bovenal valt of staat een verandering met de mensen die het moeten waarmaken: WIE. Daar leg ik graag mijn focus. Ik begeleid teams en organisaties in hun verandering en/of ontwikkeling.

Betekenisgeving

Het is belangrijk om te weten waar je voor staat (missie, visie, WHY; Wat maakt ons uniek?). Ik help teams en organisaties om die vraag te beantwoorden. En dit concreet te maken in jullie dagelijkse werkzaamheden. Dit geeft ook inspiratie en handvatten om (nog meer) verbinding te maken met klanten, collega’s, of andere teams.

Verhalen: systemen, patronen, gebeurtenissen

Verhalen als interventie is één van mijn werkmethodes. Dit kunnen persoonlijke verhalen zijn. Maar verhalen kunnen net zo goed systemen, patronen of gebeurtenissen zijn. Samen gaan we daarnaar op zoek, of meteen aan de slag. Totdat de beweging ontstaat die nodig is: bewustwording, ontwikkeling, closure, samenwerking, trots, verbinding, verandering.

Mijn eigen verhaal

Niet alleen heb ik zelf een vlotte pen. Ik ontdekte vooral de kracht van verhalen toen ik een intensieve training volgde voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens die trainingsweek besloot ik mijn gedachten op een rij te zetten door mijn verhaal op te schrijven. Vervolgens deelde ik dit met de groep. Dit hielp enorm om te begrijpen hoe mijn verleden, mijn drijfveren verbonden zijn met mijn heden en toekomst. Ik profiteer nog altijd van het effect dat dit verhaal op mij heeft gehad.

Voorbeeld cases van klanten: